Aikido Shoruykai Nederland (ASN)

Aikido Shoryukai Nederland heeft ten doel het bevorderen van de beoefening van het Aikikai Aikido volgens de principes van Morihei Ueshiba, de grondlegger van het Aikido. Om dit doel te bereiken werkt de ASN samen met Shosenji Dojo- Osaka in Japan onder leiding van Shimamoto sensei.

De ASN, als overkoepelende Nederlandse organisatie voor aikidobeoefenaars en scholen, zorgt onder de technische leiding van Ruud van Ginkel voor een directe lijn met Shimamoto sensei (leraar) uit Osaka in Japan.

Shimamoto sensei is de meest bekende Aikikai leraar van het Kansai (Osaka) district. De ASN heeft de rechtstreekse erkenning van de Aikikai So Hombu en staat geregistreerd onder de naam Aikikai Oranda Shosenji. Vanwege deze samenwerking kunt u bij de ASN examen doen voor het wereldwijd erkende diploma van de Aikikai Hombu dojo. Naast zijn leraarschap Aikido is Shimamoto sensei net als zijn vader boeddhistische abt van de Toyonaka Shosenji tempel. Deze tempel kent een 400 jaren oude traditie van vader op zoon.

Kijk hier waar je kunt trainen: http://www.shoryukai.nl/dojos/